Opening expositie zaterdag 2 oktober 2021, 14.00 uur

Met medewerking van: vijf bewegende en vijf verstilde modellen, musici van de Euregio Brassband en lokale dichters.

Met een verrassende performance, waar de textiel zich voortbeweegt in de tijd, openen we onze tweede expositie in het Koetshuis dit jaar!

In het kader van de Textiel Festival Twente kennen we textiel een tweede leven toe; hergebruik van lakens, damasten tafelkleden, gehaakte kleedjes. Katoen en linnen, vegan geverfd met inheemse regionale planten, o.a. brandnetel, bessen, gulden roede, boerenwormkruid, zijn verwerkt in bijzondere outfits. Planten geoogst op markante en historische plekken met een textiel verleden. Onze hedendaagse ontwerpen zijn gebaseerd op authentieke historische Twentse plattelandskleding. Een evolutie van stroatrok, noadzak, borst-rok. Een interpretatie naar een spannende theatrale vorm met gebruik van oude textiel- en handwerktechnieken. No waste, milieuvriendelijk, hergebruik van materialen. Aandacht voor natuur en duurzaamheid is onze missie.

Wij nodigen u graag uit voor deze bijzondere opening. Waar we ook de nadruk leggen op de versterking van kunst en cultuur door samenwerking. Het project de Rode Draad, opgezet voor het Textiel Festival, is daar een geslaagd voorbeeld van.

 

Marie-jozé

Yvonne